Güvenlik Kamerası Seçimi Nasıl Olmalı ?

Kamera sistemlerini 3 bölümde inceleyebiliriz.

Analog kameralar,

AHD kameralar,

IP Tabanlı kameralar olarak basitçe tanımlayalım.

Analog kameralar , çözünürlük seviyeleri düşük fakat işlevselliği açısından geniş bir kapsamda değerlendirilen kameralardır.

Günümüzde bu kameraların nesli tükenmiş olsa ve yenilenme ihtiyacı duyulsa bile bir çok firmanın masraftan kaçınmak adına değiştirmediği arızalarının az olduğu ve görüntü çözünürlüğünün oldukça düşük olduğu kameralardır.

AHD kameralar , çözünürlükleri zamanımızın HD olarak adlandırdığı yüksek çözünürlüklü lensler ile donatılmış , görüntü çözünürlükleri 4K ya kadar yükselebilen ve oldukça geniş bir kullanım ağı bulunan, analog kameralara göre çok daha yeni çözümler ve olanaklar tanıyan kameralardır.

IP Tabanlı kameralar , çözünürlükleri AHD kameralar ile eş değer olan , Ağ (Network) kabloları üzerinden görüntü taşıyabilen , bunlar ile birlikte bir çok konuda örnek vermek gerekirse kendinden hareketli , uyarım sistemlerine olanak tanıyan , alan ihlali gibi bir çok fonksiyonu bulunan ve diğerlerine istinaden fonksiyonları çoğaltılabilen kamera türleridir.

                Kameraları basitçe tanıdığımıza göre kullanacağımız alanın arz ettiği önemi göz önünde bulundurarak seçim yapmak daha doğru olacaktır.

Örneğin bir bankada kullanılacak ve kasaları kontrol edecek , sayılan paraları kontrol edebilecek bir sisteme kurulum yapılacak ise bunların yüksek çözünürlüklü , hareket algılamalı , zoom yapabilen vb. özellikleri olmalıdır bu sebeple tercih edilmesi gereken kameralar AHD ve IP Tabanları yüksek çözünürlüklü kameraları kolayca söyleyebiliriz.

Bunların dışında bir bahçeyi izlemek yada herhangi bir yerden geçen hareketliliği çok detaylı bir şekilde görmeye ihtiyacımız yok ise analog kameralar bizlerin işine fazlasıyla yarayacaktır.

Tabii bunları yazarken , artık piyasada analog kameraların yerlerinin AHD ve IP kameraların aldığını söylemekte önem görüyorum. Seçimlerinizi profesyonel ve bu işi yapan kişiler ile birlikte yapmanızı öneririm.

www.enderbilisim.net olarak sizlere bünyemizde bulunan işlerinde profesyonel kimseler ile sizlere hizmet sunmaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir